Українська компанія розробила катер для військових із інноваційного матеріалу


Українська суднобудівна компанія анонсувала проєкт катеру для військових виготовленого із високомолекулярного поліетилену.


Про це повідомляє канал “Миколаїв - місто корабелів”.


Миколаївське суднобудівне підприємство “Компанія Гольфстрім”, яке спеціалізується на виготовленні човнів та малотоннажних суден з HDPE, анонсувало катер проєкту GS7300.


HDPE (high-density polyethylene), тобто поліетилен високої щільності - відносно новий у суднобудуванні матеріал. Він має низку надзвичайно цінних властивостей при побудові судна - не потребує фарбування або іншого обслуговування, не кородує та має надзвичайну стійкість до ударних навантажень.


Судячи з ілюстрацій нового проєкту, компанія в якості цільової аудиторії розглядає військових та інші силові структури, наприклад, рятувальників, прикордонників, поліцію тощо.


Загальні характеристики катера проєкту GS7300:


Довжина, м – 7.4

Ширина, м – 2.42

Висота борту на міделі, м – 0.96

Корисна вантажопідйомність (за сертифікатом), кг – 1350

Макс. корисна вантажопідйомність, кг – 2700

Порожня маса корпусу, кг – 980

Максимальна потужність двигунів підвісних, к.с. – 1х250 або 2х150

Екіпаж, осіб – 12


Корпус катера має тримаранні обводи з центральною лижею. Кокпіт з самовідведенням води може бути обладнаний за вимогами замовника. Човен отримав сертифікат італійського морського регістру Registro italiano navale (RINA), який визнається в Україні.


На сайті виробника пропонуються комплектації: Base, Taxi, Special, Patrol, Cabin. Макети катера мають змінене компонування в залежності від версії.


Макет катеру проєкту GS7300. Фото: “Компанія Гольфстрім”


Відомо, що перший корпус катера проєкту GS7300 вже було спущено на воду. На сьогодні це найбільше судно з HDPE, що було виотовлене в Україні. “Компанія Гольфстрім” пропонує судна з цього матеріалу довжиною до 24 м.


Варто зауважити, що HDPE - немагнітний матеріал, тому такі судна можуть бути придатні для експлуатації службами, що займаються розмінуванням акваторії.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!