Що ж приготував 2022 рік? Зміни на краще та нові збільшені штрафи на воді.


З 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внутрішній водний транспорт», який був прийнятий Верховною Радою 3 грудня 2020 року.


Новим Законом запроваджено спрощений механізм реєстрації суден з обмеженням можливостей відповідного органу виконавчої влади щодо відмови або затягування процесу реєстрації, обмеження кількості оглядів річкових суден до мінімально необхідного відповідно до законодавства ЄС.


Прозорий механізм для отримання міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном відповідно до міжнародних стандартів, комплексне регулювання діяльності визнаних організацій, яким надаються повноваження на здійснення технічного нагляду за українськими торговельними суднами.


Так, наприклад стаття 35 Закону визначає, що реєстрація малих та водних мотоциклів здійснюється у Судновій книзі України і засвідчується судновим білетом, який видається безстроково (крім випадків тимчасової реєстрації).


Такж прописані нові штрафи для тих, хто порушує даний закон. І розмір їх дещо збільшився порівняно з попередніми. Так наприклад, якщо Ви керуєте судном не зареєстрованим, без посвідчення судоводія, Вам доведеться сплатити в казну 2550 грн.(150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).


Перевищення судноводіями малих, спортивних суден, водних мотоциклів установленої швидкості руху, недодержання вимог навігаційних знаків, умисне зупинення або стоянка судна в заборонених місцях, порушення правил маневрування, подачі звукових сигналів, несення бортових вогнів і знаків, плавання на заборонених для цього ділянках водних об’єктів, порушення інших встановлених правил плавання несе накладення штрафу у розміні 1700 грн (100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян)


Повторне протягом року вчинення порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню

3400 (200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).


Кому потрібен судновий білет та як уникнути покарання - більш детально за посиланням.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!