Для оборони Києва на Дніпрі працюватиме річковий дивізіон катерів


У північній частині річки Дніпро за ініціативи командувача Сухопутних військ України та за допомогою Військово-Морських сил створюють річковий дивізіон катерів. Його метою є оборона Києва. У подальшому на Дніпрі може з'явитися ціла флотилія річкових катерів, які розмістять у різних містах.




Як повідомив командувач ВМС України Олексій Неїжпапа у сюжеті телерадіостудії "Бриз" Міністерства оборони, такі дивізіони працюватимуть для підтримки Сухопутніх військ у прирічкових операційних районах.



Сформований дивізіон допомагає захищати Київ і підпорядковується Силам оборони столиці. В перспективі ВМС планують посилити оборону на найбільших річках України. Основу річкової флотилії складатимуть цивільні катери та судна. Ініціатори також розраховують, що велика флотилія буде створена шляхом будівництва нових катерів і завдяки допомозі від партнерів України.



Річкову флотилію хочуть підсилити морською піхотою. Вона буде задіяна у можливих бойових діях у якості основних сил оборони та захвату плацдарму.


Активні бойові дії наразі тривають у Бузько-Лиманському каналі. Саме там захисники отримали досвід ведення боїв з ворогом на воді, тож можуть використовувати його для захисту інших прирічкових та морських операційних зонах, зокрема на Дніпрі та Дунаї.


Для підсилення оборони Києва на Дніпрі створили річковий дивізіон катерів. Про вимоги часу та організацію захисту найбільших річок України розповів командувач ВМС ЗС України Олексій Неїжпапа.


Телерадіостудія МО України Бриз

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!